Är du intresserad av att göra ett studiebesök i GG-verkstan är du välkommen att höra av dig till Lina på 073-5641167, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För grupper kan vi erbjuda en Prova-På-visning:
GG-verkstan är utrustad för djuptryck och boktryck, de allra äldsta grafiska teknikerna, som användes redan från slutet av 1400-talet och framåt. Idag används de teknikerna sida vid sida med den allra senaste informationsteknologin. Det har gett den samtida grafiska konsten en spännvidd, som är nästan oöverblickbar och oerhört spännande.
Under visningen i verkstan tittar vi på många exempel på grafiska blad i olika tekniker – både samtida och äldre grafik. Vi demonstrerar också hur det går till att rista med torrnål och trycka en gravyr, respektive skära i linoleum och trycka i en Stanhope-press från 1800-talet. Deltagarna får själva möjlighet att prova på att göra en bild. Tryckplattor/plåtar och tryck får man givetvis ta med sig hem.
Tidsåtgång:   3 timmar
Kostnad: 400:- kronor / person, inkl. material  
- minst 3, högst 8 deltagare

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi kan också skräddarsy en workshop för grupper med särskilda önskemål. I början av året 2017 arrangerade vi till exempel en workshop med uppföljande fördjupning för 8 Västmanlandskonstnärer, med medfinansiering av Konstnärscentrum Mitt.